Sähkö­palvelu Laakko


Laatutyön ja hyvän palvelun sähköasennusyritys

Soita 040 570 9101

Aurinkosähkö Kustannustehokkaat aurinkopaneelijärjestelmät kotitalouksille, yrityksille sekä maatiloille.

Sähköpalvelu Laakko on sertifioitu aurinkosähkö- ja aurinkopaneelijärjestelmien asentaja. Myymme ja asennamme aurinkosähköä tuottavat järjestelmät avaimet käteen -palveluna yksityisille, yrityksille ja maatiloille.  Tuotevalikoimaamme kuuluvat laadustaan tunnetut tuotemerkit sekä verkkoon kytkettävät, mm. omakotitaloon sopivat, on-grid- ja ilman sähköverkkoa toimivat off-grid-aurinkosähköjärjestelmät, jotka sopivat esimerkiksi mökeille. 

Toimittamillemme monokide-aurinkopaneeleille myönnetään 25 vuoden tehontuottotakuu ja vähintään 12 vuoden tuotetakuu.  GEF Vision™ sisältyy kaikkiin GreenEnergy järjestelmätoimituksiin ja mahdollistaa akustojärjestelmän integroimisen invertterin yhteyteen, myös jälkiasenteisesti.

Asiakkaalle järjestelmä näkyy invertterin yhteyteen asennettavana pienenä tietokoneena, jonka kautta voimalan tuotanto- ja mahdolliset vikatiedot kerätään GreenEnergy Finlandin ylläpitämään pilvipalveluun. Jatkossa tämä tietokone toimii GEF Vision™ -ratkaisun pohjana, jota laajennetaan lisämoduuleilla tarpeen mukaan.

Pilvipalvelun kautta asiakas pääsee seuraamaan aurinkovoimalansa tuotantoa reaaliaikaisesti olinpaikastaan ja käytettävissä olevasta laitteesta riippumatta. Jos tuotannossa havaitaan poikkeamia tai vikatilanteita, hälytykset lähtevät automaattisesti sekä GreenEnergy Finlandin valvomoon että asennuksen tehneelle yritykselle. Vikatilanne analysoidaan ja korjataan mahdollisuuksien mukaan etäyhteydellä. Jos tarvetta on, sovitaan huoltokäynnistä asiakkaan kanssa tai asiakasta ohjeistetaan vian nollaamiseen itsenäisesti.

Pilvipalveluun pohjaaminen mahdollistaa myös paljon muita toiminnallisuuksia; kun tuotantotiedot useilta voimaloilta kerätään keskitetysti, voidaan niitä analysoida tehokkaasti. Tämä mahdollistaa uusien, älykkäiden ominaisuuksien kehittämisen. Tuotantoa voidaan ennustaa säämalleihin ja teoreettisiin yhtälöihin perustuvan lähestymistavan sijaan koneoppimisen kautta ja siten löytää vallitsevan säätilan ja voimaloiden tuotannon väliltä yhteyksiä, joita teoreettiset yhtälöt eivät paljasta.

Tuotantoennusteen mukaan voidaan optimoida kiinteistön energiankulutusta siirtämällä esimerkiksi lämminvesivaraajan kuorma hetkille, jolloin tuotanto ylittää kulutuksen. Tämä toiminnallisuus on jo monissa inverttereissä sisäänrakennettuna, mutta GEF Visionin avulla voidaan siihen tuoda lisää älyä. Esimerkiksi jos ennuste näyttää, että päivän aikana tuotantoa tulee vain 60 % lämmitykseen vaaditusta kuormasta, voidaan loput 40 % kuormasta sijoittaa vuorokauden edullisimmille tunneille. Lisäksi sama kulutuksenohjausjärjestelmä jatkaa toimintaansa myös talvella, jolloin etsitään halvimmat tunnit ja ohjataan kulutus niille. Samaa toimintoa voidaan myös hyödyntää ohjaamaan maa- tai ilmalämpöpumppua viilentämään kiinteistöä ylituotannon aikana, jolloin voidaan tulla viileään kotiin murehtimatta sähkölaskun suuruudesta.

On selvää, ettei kaikkea kulutusta voida ohjata aurinkovoimalan tuotantoon sopivaksi. Suuri osa tuotannosta tulee aikoihin, jolloin asukkaat eivät ole kotona ja täten myöskään normaalia, ihmisestä aiheutuvaa kulutusta ei ole. Tähän ratkaisuna on kiinteistöjen omat akkuvarastot, joihin ylituotantoa voidaan varastoida illan ja aamun kulutusta varten. Akkuratkaisujen hinnat ovat tulleet viime vuosina harppauksittain alaspäin ja sähköautojen yleistyessä trendi jatkuu. Sähköautojen myötä markkinoille tulee myös täysin uusi akkuryhmä, käytetyt sähköautojen akut. Sähköautojen akut saavuttavat elinikänsä loppuhetket kapasiteetin ollessa noin 70 % alkuperäisestä, jolloin kapasiteetti riittää kiinteistöakustokäyttöön vielä mainiosti.

GEF Vision™ -tuoteperheeseen kehitettävällä ratkaisulla akuissa voidaan hyödyntää mitä tahansa akkuteknologiaa. Akkuna voidaan hyödyntää myös sähköauton akkua, jolloin auton akkua ladataan ylituotannolla ja puretaan joko ajamalla tai invertterin kautta takaisin kiinteistön käyttöön. Akustojärjestelmä voidaan integroida minkä tahansa invertterin yhteyteen, myös jälkiasenteisesti.

 Kysy lisää! Mietimme asiakkaidemme kanssa parhaan ratkaisun tämän kohteen mukaan. Meiltä saa aina energia- ja kustannustehokkaita toteutuksia!

Aurinkopaneelijärjestelmä omakotitaloon avaimet käteen -palveluna

Aurinkopaneelijärjestelmä omakotitaloon suunnitellaan aina yksilöllisesti, samoin kuin muihinkin kohteisiin. Esimerkiksi aurinkopaneelipaketti mökille mitoitetaan myös huolellisesti rakennukseen ja asiakkaan käyttötarpeisiin sopivaksi. Mitoitukseen vaikuttavat muun muassa kotitalouden sähkön kulutus, asumisneliöt ja katon neliöt sekä lappeen suunta aurinkoon nähden.

Tarjoamme aurinkopaneelit asennettuna avaimet käteen -palvelumallina. Tämä on asiakkaalle hyvin helppo tapa hankkia aurinkosähköjärjestelmä, sillä me Sähköpalvelu Laakossa huolehdimme kaikesta, mitä järjestelmä vaatii – niin suunnittelusta, asennuksesta kuin järjestelmän käytön opetuksesta asiakkaalle.

Aurinkopaneelijärjestelmä sisältää aurinkopaneelit ja invertterin alan johtavilta valmistajilta. Asennus kuuluu samaan hintaan. Annamme asennukselle 5 vuoden takuun. Ota yhteyttä ja kysy järjestelmää juuri sinun kohteeseesi!

Aurinkosähköllä omakotitaloasukas saa tuotettua sähköä riittävästi tarpeisiinsa – ja tietysti ilmaiseksi!

Kun aurinkopaneelijärjestelmä omakotitaloon on mitoitettu oikein, saadaan sähköä tuotettua ilmaiseksi jopa kolmasosan verran, kun kyseessä on keskikoinen omakotitalo. Meidän laitteillamme sähköntuottoa voidaan säädellä asukkaiden paikalla olon, säätilan ja muiden tekijöiden mukaan, joilla sähköntuotto pyritään optimoimaan. Esimerkiksi mahdollinen ylituotanto on varastoitavissa omiin akkuvarastoihin myöhempää käyttöä varten. Ylimääräisen sähkön voi myös myydä sähköyhtiölle, mutta lähtökohtaisesti tuotettu energia pyritään ohjaamaan omiin tarpeisiin niin pitkälti kuin mahdollista.

Aurinkopaneelijärjestelmän asennus onnistuu turvallisesti jopa päivässä sertifioidun asentajan toimesta

Aurinkopaneelijärjestelmä omakotitaloon tai mökille asennetaan tavallisesti yhden päivän aikana. Aurinkosähköjärjestelmien sertifioituna, kokeneena asentajana työ hoituu meiltä sujuvasti ja turvallisesti kattorakenteita vahingoittamatta. Aurinkopaneelit asennetaan koko katolle tai ulkoseinille rakennuksen muodon mukaisesti. Asennustavat ja itse järjestelmä katsotaan aina tapauskohtaisesti.

Jutellaan aiheesta lisää, jos aurinkosähkön hankkiminen kotitaloon tai kesäasuntoon kiinnostaa sinua!

Tiesitkö aurinkosähköstä tämän:

Aurinkosähkö tuo säästöä

Aurinkopaneeleilla tuotat itse sähköä ja pienennät sähkölaskua. Paneelit kytketään talon sähköverkkoon ja ne tuottavat sähköä kaikille talon laitteille. Tällöin ostosähkön tarve vähenee.

Aurinkosähkö on ekologinen ja pitkäikäinen valinta

Aurinkosähkö on yksi maailman ympäristölle ystävällisimmistä tuotantomuodoista. Aurinkopaneeleilla itse tuotettu sähkö täyttää vaativimmatkin uusiutuvan energian kriteerit. Paneelien käyttöikä on jopa kymmeniä vuosia.

Aurinkosähköä voi myydä!

Jos sähkönkulutus on hetkellisesti pienempi kuin aurinkosähköntuotto, voit myydä ylijäämäsähkösi sähköverkkoon, kun olet tehnyt sopimuksen siitä sähköyhtiön kanssa.

Tiedustele lisää aurinkosähköstä vaikka saman tien! Tulemme mielellämme käymään kohteessasi ja kartoittamaan järjestelmän laajuuden. Liikumme päätoimipaikastamme Lohjalta koko Uudenmaan alueelle.

ELY-energiatuki yrityksille, yhteisöille ja maatiloille

Yritys tai yhteisö voi hakea ELY-energiatukea energian säästöä, käytön tehostamista tai uusiutuvien energialähteiden käyttöä edistäviin investointi- ja kehittämishankkeisiin 25 % aurinkosähkövoimalaitosprojektin laskennallisista kustannuksista,

ELY-investointitukikelpoinen maatilayritys voi hakea investointitukea 40 % aurinkosähkövoimalaitosprojektin laskennallisista kustannuksista, kun voimalaitoksen teho on tarpeeksi suuri (vuonna 2015 yli 17 kWp).

Voit saada kotitalousvähennyksen asennustyön osuudesta. Lue lisää www.vero.fi-sivulta.

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä!

Sähköpostitse
Tekstiviestitse

Hyvät verkostot ja tunnetut kumppanit

Kuulumme Löydä sähkömies -verkostoon ja Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:hyn.

Löydä sähkömies STU jäsen

Yhteistyökumppaneitamme ovat Osram, OptiWatti ja GreenEnergy Finland

Osram Ledvance Optiwatti green energy

Sähköpalvelu Laakko  |  Hakulintie 39 C  |  08500 LOHJA  |  040 570 9101  |  sahkopalvelulaakko@gmail.com

www.sahkopalvelulaakko.fi